Снимка БулфотоДоц. Ангел Кунчев съобщи притеснителна новина за всички българи. Ситуацията

...
Снимка БулфотоДоц. Ангел Кунчев съобщи притеснителна новина за всички българи. Ситуацията
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: През февруари ще има покачване на заболеваемостта

Снимка Булфото

Доц. Ангел Кунчев заяви притеснителна вест за всички българи. Ситуацията не е доста друга от миналата седмица, доста добра е, само че наклонността се обърна. Прогнозата е, че през февруари ще има повишаване на заболеваемостта. Това сподели доцент Ангел Кунчев на постоянния брифинг на НОЩ.

Към момента заболеваемостта е 90 на 100 000, което подрежда България на 26 място в Европейски Съюз и на 6 място на Балканите. 

Кунчев предизвести, че би трябвало да сме нащрек за развиването на обстановката вътре в страната. " Червените " области са 8, като в Кюстендил са най-вече, София се върна отново там. 

" Пред нас има две вероятности – или да го създадем по модела на Франция със относително постепенно повишение, или по модела на Испания и Португалия с преживяване на тази рецесия, в която бяхме в края на ноември. Дали ще мине по единия път, или по другия, зависи от това по какъв начин ще съблюдаваме ограниченията ", приключи той.

Кунчев внесе разяснение по отношение на имунизациите: " До момента на уеб страницата излизаха данните като направени имунизации, които медиите възприемат като ваксинирани лица, което не е по този начин. Цифрите демонстрират направените имуниз
 
 

ации, а не ваксинираните лица. Досега в страната са сложени на 94 000 ваксини. “

Вмомента има 33 000 дози ваксини, като част от тях са пристигнали в понеделник и тече тяхната дистрибуция. По този метод в РЗИ и имунизационните пунктове ще има към 4000 ваксини, които към момента не са разпределени, написа ruse24.bg.

Според него има усложнения и да се намерят 6 души, с цел да може флаконът да бъде пълноценно употребен. Той заяви, че са обхванати над 1 400 учители.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР